Jelmer

Jelmer, drummer uit Haarlem.

Hey, ik ben Jelmer, geboren in Haarlem en momenteel woonachtig in Castricum. Ik ben de ritmische onderbouwing van de band.

Mijn eerste album dat ik gekocht heb is van de Spice Girls en daarna een singeltje van de Venga Boys. Gelukkig is het daarna toch nog goed gekomen met mij. Toen ik ooit All The Small Things van Blink-182 op de radio hoorde was ik verkocht. Toen wist ik pas echt welke soort muziek voor mij in de wieg gelegd is. En dan is natuurlijk Travis Barker mijn held.

Mijn achtergrond

Ik kom uit een muzikaal gezin. Mijn moeder, Astrid Nijgh, heeft ooit een nummer 1 hit gehad in de Nederlandse Hitlijsten. En zij is ook de gene wie mij de muziekwereld heeft leren kennen. Ik trommelde vroeger altijd op alles wat los en vast lag op mijn bureau, terwijl ik eigenlijk huiswerk moest maken. Toen dacht mijn moeder, ik geef hem een drumstel want daar zit misschien wel potentie in. En zo doende… Ik heb het drummen mijzelf aangeleerd door naar andere muziek te luisteren en eigenlijk maar wat aan te klooien.

Na een paar jaar ben ik toevallig in de band Ubermadsen gerold, bij David. Nadat daar de zanger uit was gestapt en wij Natascha er bij kregen, zijn we onder de naam The Lost Noise door gegaan.

Naast de band ben ik ook een beetje bezig met DJ’en. Ik luister en draai dan voornamelijk Deep House. En dit is dan soms ook wel een beetje terug te horen in mijn drumspel in de band.

  

Wat voeg ik toe in de band?

Omdat we allemaal geen tot nauwelijks les hebben gehad spelen we allemaal heel erg op gevoel en intuïtie en dat maakt dat wij ook zo goed samen kunnen spelen. Door de combinatie van punkrock, indie-rock, pop, en house is mijn drumspel niet heel erg ‘standaard’. Niet volgens de regeltjes zeg maar. En dat maakt het vind ik zelf juist bijzonder. Ik heb ooit na een optreden wel eens de opmerking gekregen dat ik heel ‘raar’ drum… Ik zie dat juist als een compliment.

Wat voegt de band toe aan mij?

Het spelen in een band is voor mij een hele goede uitlaatklep. Als je een vervelende dag hebt gehad kan je dan heerlijk even van je af spelen. Maar dit kunnen we ook prima met elkaar delen. En dat maakt het met The Lost Noise zo prettig. We zijn een groep vrienden geworden. Op muzikaal gebied maar ook alles daaromheen. 

Mijn favoriete songs

Mijn favoriete band is nog steeds wel Blink-182 met het nummer Dammit. Daarnaast luister ik ook nog graag naar Bloc Party. En je zal mij ook niet stil zien zitten bij Doe Maar en The Police.

Het klinkt misschien stom maar eigenlijk is elk nummer van ons mijn favoriet. Elk nummer is weer anders en daarom niet perse een keuze uit te maken. Als het gaat om welke ik het lekkerst vind om te spelen is dat denk ik wel I Will of Feels Like.