Nick

Nick, gitarist uit Zaandam.

Hoi! Mijn naam is Nick en ik ben 23 jaren jong en gitarist uit Zaandam. Sinds 5 jaar ben ik bezig met gitaar spelen en doe dit nog altijd met volle overgave.

Mijn roots komen uit de 80’s rock, waar ik nog altijd naar luister. Op mijn 18e begon ik met het schrijven van muziek en merkte al snel dat ik handen te kort kwam om alle instrumenten te kunnen bespelen. Want naast gitaar spelen en een poging tot zang, doe ik nog zoveel meer.

In mijn korte tijd als songwriter, raakte ik snel gedemotiveerd bij de gedachten om alleen gitaar te kunnen spelen. Daarom besloot ik na die tijd om zoveel instrumenten als mogelijk te kunnen bespelen. Zo bespeel ik (bas)gitaar, piano, harmonica, synthesizers, keyboard en vul ik de band aan met achtergrondzang en subtiele laagjes van de E-Bow.

Ik ben een half jaar bandleider geweest bij een andere band, maar ik had behoefte aan een nieuwe stap. Die nieuwe stap kwam toen ik mijzelf inschreef op Muzikantenbank.

Na wat oninteressante aanbiedingen, kreeg ik een mailtje van David die mij uitnodigde bij de band, geweldig! Ik greep de kans met beide handen aan en na een paar keer jammen, besloot The Lost Noise mij op te nemen als nieuw ‘familielid’. Verder ben ik artiesten begeleider middels mijn eigen website: Music-Manager

Wat voeg ik toe in de band?

Hoe ik mijzelf zie is niet een ‘gitarist’ of ‘achtergrondzanger’, maar een vierde bandlid die alle losse eindjes aan elkaar vast probeert te knopen. Zo probeer ik David te ondersteunen met subtiel gitaarwerk en probeer ik Natascha haar zanglijn te onderstrepen voor dat echte ‘wow’ gevoel. Als ik eerlijk ben, probeer ik bij het schrijven en meedenken een wit canvas te zijn. Zonder lege gedachte, kun je namelijk geen muziek schrijven.

Wat voegt de band toe aan mij?

De band heeft mij vanaf ‘dag 1’ mij thuis laten voelen en daarom clickt het tussen mij en de band. Ik ben er trots op The Lost Noise kleuren te mogen dragen en zal iedere keer net dat tandje extra bijzetten om live dat ‘wow’ gevoel bij mensen los te maken.

Mijn favoriete songs

Ik ben een groot fan van Bruce Springsteen en de invloeden van The War On Drugs. Mijn favoriete nummer of all-time is daarom An Ocean In Between The Waves. Mijn favoriete The Lost Noise song is en blijft The Wind Of Change door de subtiele laagjes van alle instrumenten die op het einde samenkomen.